Je gaat jouw eigen camper raam van Camper Windows monteren, goed bezig! Maar hoe kun je nu het beste te werk gaan?

Volg ons acht-stappenplan en dan moet het helemaal goed komen!

1. Teken het gat af voordat je begint met het monteren van de camper ramen


Als je aan de slag gaat met het aftekenen van het gat zijn er een aantal dingen waar je rekening mee moet houden, met name de verschillende maten. Je dient namelijk onderscheid te maken tussen het binnengat en het buitengat.

2. Het binnengat en het buitengat


De maatvoering van het binnengat en het buitengat verschilt aanzienlijk, maar liefst 20 millimeter. Het binnengat voor het raam is groter dan het buitengat. Als je hier geen rekening mee houdt in het voorbereiden van het monteren van de camper ramen, kom je later in de knoei. Aangezien het buitengat kleiner is dan het binnengat raden wij aan het buitengat als eerste uit te zagen om vervelende situaties te voorkomen.

3. Het afwerken van de isolatie


Als je begint met het maken van de gaten voor de camper ramen, zul je merken dat de isolatie op sommige plekken zichtbaar wordt. Wij raden aan om die isolatie af te werken met een polyester strip of een ander materiaal dat goed waterdicht is. Hout is hiervoor ook een mogelijkheid, maar dit heeft niet onze voorkeur.

4. Het schuren en ontvetten

Na het zagen blijft er een gladde binnenwand over, die moet je schuren zodat de kit beter kan hechten. Dit geldt ook voor het deel van het kozijn dat verlijmd moet worden. Als je klaar bent met het schuren moet je die delen nog ontvetten.

5. Het aanbrengen van de kit


Op de afbeelding hebben we duidelijk aangeduid welke gedeelten gekit moeten worden. Om te zorgen dat het kozijn goed aan de wand kan hechten, moet je zorgen dat je zeker genoeg kit aanbrengt.

6. Gebruik voldoende lijmklemmen


Zodra je het kozijn in de wand aan hebt gedrukt is het verstandig om deze rondom vast te zetten met voldoende lijmklemmen. Bij bredere kozijnen is het belangrijk om er staande latjes tussen te zetten om te zorgen dat het kozijn in model blijft gedurende de montage.

7. Na het drogen van de kit


Wanneer de kit helemaal is gedroogd, kun je de lijmklemmen en de latjes die het kozijn omhoog houden, weghalen.

8. Geniet van jouw zelf gemonteerde camper ramen!


Nu is het monteren van de camper ramen afgerond en kun je lekker gaan genieten van jouw camper. Wij vinden het altijd leuk om te zien hoe onze producten gebruikt worden dus stuur ons gerust een foto van jouw zelf gemonteerde ramen of zelfgebouwde camper.